ПОЛИТИКА - партиен модел и избори

Go down

ПОЛИТИКА - партиен модел и избори

Писане by Jus7LeTHaL on Съб Фев 06, 2016 8:32 am

Здравейте!

Пиша тази тема с цел да хвърля максимално добре яснота за партийния модел в играта - подчертавам партиен, защото за работата на държавната администрация и апарат, ще си позволя да го отделя в друга тема, тъй като държавната власт практически влияе в огромна степен играта ви като граждани на дадена държава.

Така, ето и как е оформена политиката и борбата за участие във властта :

1. Създаване на партия
Създаването на партия е доста скъпо удоволствие. Изискването за това е да имате достигнато ниво 16 и да заплатите солидната сума от 40 злато. Ето как се случва това:

Естествено, след като плащате, избирате и името на партията, както и нейната икономическа и социална ориентация.
ВАЖНО: Това, че създавате партията, по никакъв начин не Ви прави неен постоянен лидер. В доста игри създаването на подобни формации ви укрепява като постоянен лидер, или просто дава опция да назначите нов такъв, но тук не е така. Малко по-надолу ще видите защо.

2. Присъединяване към партия и правата, които това Ви дава.
Така, другата опция за политическа кариера е присъединяването към вече установена партия. Това се случва безплатно, посредством бутона, видим горе, за присъединяване. Можете да бъдете партиен член само на партии, които са обвързани с държавата, на която сте гражданин.
Участието в партия е безплатно. Не се изисква към този етап и молба за одобрение, нито пък някакво изискване за ниво. След като намерите партията, към която желаете да се присъедините, е достатъчно да натиснете бутона тук:


Участието Ви в партия дава следните правомощия в нея:
- Вие по всяко време можете да се кандидатирате за ПРЕЗИДЕНТ НА ПАРТИЯТА. Съответно имате и право на 1 глас при изборите за нов партиен президент. Изборите за партиен президент се провеждат на всяко 25то число от месеца. Това се случва ето тук :

- По всяко време може да станете кандидат за конгреса, като подадете молба за участие в партийната листа. Молби за участие се подават от 6то до 13то число всеки месец, като на 14то число ПРЕЗИДЕНТА НА ПАРТИЯТА избира участниците в изборите за конгрес, като те могат да бъдат до 40 човека. Това се случва тук :


- Отново ПРЕЗИДЕНТА НА ПАРТИЯТА избира и партийния фаворит за изборите за Президент. Те се състоят в последствие на всяко 5то число от месеца и са национални гласувания между подкрепените от поне 1 от първите 5 партии кандидати.


3. ПРЕЗИДЕНТ НА ПАРТИЯТА


Партийния президент е една от основните фигури - водещото лице на дадената партия за периода.
В много случай президента на партията реално е най-важното лице в държавата. Практически управляващия (в сянка), което е абсолютно валидно, когато държавата има еднопартиен модел, защото когато това е така, реално партийния президент решава и участниците в конгреса, и президента, практически решава всичко.

Общо взето това са и функциите му - на всяко 14то число да подрежда партийната изборна листа по свое решение. В нея могат да участват само играчи, подали молба за участие и борещи се за конгрес. Решенията (бутоните) за подредбата на листата са практически изцяло в президента на партията. Разбира се, той може да се консултира, консолидира мнения и прочие, но генерално накрая листата е такава, каквато я нареди той в менюто.

Също така, партийния президент издига кандидатури за Президент на държавата. Интересното е, че не винаги партиен президент издига играчи, участници в дадената партия - има пълна свобода да издигне когото пожелае. И отново решението му е изцяло еднолично.

Както споменах - партиен президент се избира веднъж месечно. За партиен президент може да бъде избран всеки кандидатирал се за поста, като във вота участват само членове на дадената партия!
Няма някакви лимити за участие в изборите - ниво, такса или нещо подобно. Единственото изискване е да съберете най-голям брой от гласувалите. Very Happy 

ВАЖНО : При едно-партийните държави, препоръчвам остро да ставате членове на партията, която практически е единствена. Първо и стратегически важно - по-голямата партия е по-трудна за превземане от недоброжелатели (има опция за подобни "скачания" в дадена партия, колкото да се вземат изборите за партиен президент.). Второ, единствения реален начин да гласувате за политиката на държавата ви тогава е да гласувате за партиен президент. В едно-партийна държава практически това е източника на всички държавни разпределения - той решава конгрес, президент, оттам може дори сам да направи себе си президент, да подреди сам кабинета си и прочие. Почти едноличен лидер, да не кажем изцяло.

4. КОНГРЕС


Конгреса е реално перифразирането на това, което в България знаем като Парламент.
Конгреса е групата хора, които заедно с държавния президент предлагат, гласуват и чрез това приемат или отхвърлят предложения за войни и съюзи, данъчна политика, предложения за естествен враг на държавата, отдаване на нейните държавни средства и ред други.
Дори някое решение да не е пряко обвързано с бутоните и механизмите, то в повечето случай отново решенията се вземат от тази група хора. Подобен тип решения има много.

За да бъдете кандидат в борбата за конгрес е нужно да имате поне ниво 14. Също така е нужно на 14та дата от месеца да бъдете одобрен и сложен в партийната листа, която се явява на избори.
На изборите за конгрес вота е общодържавен, гласуват всички играчи, граждани на тази държава. Конгреса е с големина 40 места, поради което, 40те играчи, спечелили най-голям брой гласове, заемат местата в конгреса. Всеки гражданин, включително кандидатите, президенти и т.н. , може да гласува по веднъж в тези избори.

Участието в конгреса дава на победилите и стигнали до него съответния медал "Конгресмен", който дава 5 злато. Но с това хубавото свършва.
Чувствам се отговорен и длъжен да кажа - работата на конгреса и законите, които той приема, афектират всеки. Не само тях като конгресмени, не само съпартииниците им, абсолютно всеки един играч. Данъка е един за всички, във войната участват всички и т.н. Всяко положително решение е положително за всички, лошите решения - отново за всички. Всеки, който някога е Конгресмен, трябва да бъде наясно, че малко или много носи отговорност спрямо всички играчи в своята държава.

5. ДЪРЖАВЕН ПРЕЗИДЕНТ


Държавния президент вече е друго дередже. Twisted Evil Това е лицето, което макар зависимо от партийните президенти за да бъде изпратен на избори, после пък получава доста солидна част от държавните функции, включително предлагането на войни, назначаването на кабинет и прочие.

Максималния брой участници в изборите за Президент е 5. За да стигнат дотам, участниците задължително трябва да имат подкрепата на поне 1 от първите 5 политически партии. Изборите за държавен президент протичат на всяко 5то число от месеца.
Изборите отново са държавни, и право на глас имат всички граждани на държавата.
Кандидата с най-голям брой гласове естествено печели.

Избраният държавен президент получава също своя съответен медал - и вървящите с него 5 злато. Но общо взето, подобно на конгресмена, сладостта на поста свършва дотук. Президента в общи линии е най-отговорната длъжност в политическата администрация, и в масовата част случай е отговорен за всичко добро или лошо, дори да не е напълно виновен. Общо взето като лице на държавата, поема върху себе си масовата част от отговорностите.
Най-огромната тежест и функция е това, че държавния президент е човека, който разпределя министерства. Оттам има и много голяма отговорност за назначените, тъй като все пак - той им е дал позицията.

В общия случай работата на държавния президент е тежка и отговорна. Това определено не е позиция за всеки, най-вече защото изисква адски много лично време и нерви за изпълнението й. Говорим за периоди напълно в рамките на поне няколко часа дневно.

Президента носи отговорност и обявя също така атаките от страната на държавата. Което на фона, че играта е много пряко обвързана с военната си фаза, си е наистина отговорно и изисква адекватна преценка над стратегическите нужди и ситуации в играта.


6. Заключение
Така, с оглед на тези неща, ще си позволя да дам няколко вметки и лични съвети.

СЪВЕТ 1 : Ако нямате поне една група от сигурни съмишленици, с добър брой, буквално брой играчи, да направите своя партия е рисково. Политиката е мръсна игра и така една партия в която сте само 5-6-7 човека е лесно превземаема посредством изборите за партиен президент, когато изведнъж дойдат 10-15-20 пришълци от по-голяма група и практически по елементарен път вземат контрола върху нея.

СЪВЕТ 2 : Преди да се кандидатирате за някоя позиция остро препоръчвам наистина да добиете представа какво прави тази позиция като цяло. Дали с наръчниците тук, дали с друго, имайте представата в какво си слагате главата. Наистина повечето решения на една държавна администрация, тоест и Вашите ако сте в нея, могат да афектират жестоко както в положителен, така и в отрицателен план играта на държавата. Премисляйте мъдро и отговорно решенията си, не защото ако загубим някой регион или бонус или прочие някой ще умре, но е напълно възможно леко да бъдете намразени и просто да станете обект на обвинения, вместо обект на поздравления. tongue tongue tongue 

СЪВЕТ 3 : АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО Е от самата игрова администрация партийното лого, символи, име, пропагандни материали (вестници и прочие) да съдържат всякакъв вид етническа и расова омраза и дискриминация. Шовинизма, национализма и прочие са допустими до границата на това, което се случва в играта. При нарушение е напълно възможно да получите дисциплинарни глоби и прочие, най-малките от които са да изтрият партията (и 40те злато в нея), вестник, публикация, а при нарушения, които възприемат за достатъчни, да наложат и бан на отговорните.

СЪВЕТ 4 : Бъдете джентълмени и играйте преди всичко с идеята за България. За съжаление повечето игри с политическа конкуренция показват, че хората ги ползват да си мерят егото и прочие. Ясно е, че за някои въпроси, предимно вътрешни, като големина на данъци и прочие, е нормално да има различия, в което няма нищо лошо. Но когато опре за името и външния облик на държавата особено в 99% от случаите разделението прави страната по слаба, а противника - силен и уверен в действията си. Мислете преди всичко за доброто на държавата, и по-малко за его и честолюбие.

СЪВЕТ 5 : Мултиакаунтинга за съжаление е нещо, което наистина може да афектира, даде преднина и подпомогне нечия политическа кариера. Но е наистина акт на мизерия и неумение да спечелиш хората. Естествено също така е забранен от играта, и ако Ви хванат, освен на себе си, могат да навредят и на държавата. Не бъдете мизерници. НЕ ПОЛЗВАЙТЕ непозволени от играта и неморални към общността методи. Позорно е.

Та в общи линии, за тази тема, това ще е от мен. Smile
Ще се старая да попълвам актуална и коректна информация своевременно, ако има такава!
avatar
Jus7LeTHaL
Admin

Брой мнения : 25
Join date : 23.01.2016
Age : 24
Местожителство : Sofia, Bulgaria

Вижте профила на потребителя http://erevollution-bg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите