ПЪТУВАНЕ - кратки разяснения какво и що е то

Go down

ПЪТУВАНЕ - кратки разяснения какво и що е то

Писане by Jus7LeTHaL on Чет Мар 17, 2016 6:43 pm

Здравейте,

В последно време открих, че пътуването и предвижването в света на eRevollution е трудничко за нови (а дори и за не много нови играчи), та реших, ще бъде полезно да сместя и един наръчник по темата.

Пътуването в тази игра е важно - чрез него се достига от една до друга дестинация (сам не мога да повярвам какво написах), от което идват няколко много важни неща:
1. Достигате до възможността да купувате от други пазари (валутни и стокови), което понякога може да се окаже много изгодно (а когато се купуват къщи, болници и суровини - стоки, които са невъзможни за прехвърляне - е единствения начин).
2. В тази игра винаги сте част от общност на дадена държава, а тази държава почти сигурно има свои съюзници, оттам врагове и врагове на дадените съюзници - доста често единствения начин да ударите рамо на съюзник е пътуването до даден регион.
3. Ако не сте част от държава, или поне водите игра на наемник или свободен електрон, то тогава пътуването става още по-важна част за вас.


Напълно вярно е, можем да кажем, че на този етап от играта пътуването е доста недоизкусурено, но мисля, че администрацията работи добре и скоро няма да е така.
Тъй или иначе, на този етап то е следното :

1. Основно
На този етап пътуването има две основни характеристики, които е вероятно след време да бъдат изменени, но на този етап са следните:
- Пътуването от регион към регион има една базова цена, която не зависи от дистанция или друго, и тя е 0,30 злато. Тя се заплаща моментално в момента на пътуването. Златото от нея отива в небитието, тоест пътувайки не захранвате нечия държавна хазна или друг джоб.
- Към този етап дистанцията не е фактор. Тоест пътуването от София до Пловдив е толкова еднакво колкото пътуването от София до Сибир. Базовата такса, описана по-горе, е същата. Дистанцията не е от значение, тоест ако искате да отидете от София в Австралия не пътувате с прекачвания в Индия примерно и сумата за пътуване отново си е 0.30 злато, както ако искате да отидете до Видин. Може би в това липсва логика, но на този етап е такова, за добро или лошо.

2. Начини за пътуване
Начините за пътуване са няколко, и то по-точно начините да отидете до желания регион, тъй като това на този етап мисля, че е затрудняващата част от играта.
Тоест, за намирането на информацията за даден регион начините са следните.

- Можем да отидем на профила на играч, който се намира на този регион - Отивайки на профила на даден играч, намиращ се в съответния регион, точно под аватара му има информация за неговата локация, ето тук:

Натискайки върху името на региона, това директно ни отвежда към менюто му. Практически този начин е най-бърз, когато решим да го ползваме, въпроса е, че не винаги знаем някой познат, който се намира там. Но по възможност е доста бързичък и полезен.

- Намиране на региона в менюто на държавите - Това е другия възможен начин, тъй като чрез него можем да достигнем до самия регион. Това се случва по следния начин, започвайки от главното меню :
 

Когато достигнем до този списък, и желания регион е открит, отново кликваме името му, и сме препратени директно върху информацията за него, тоест и бутона за пътуването.
АКО НЕ ЗНАЕМ МОМЕНТНИЯ ВЛАДЕТЕЛ НА ДАДЕН РЕГИОН метода е да отидем до Картата на света, оттам да намерим самия регион (тук ще си трябват и познания по География), и после по горната схема, отиваме по менюто до държавата му, а оттам в списъка с региони и до самия регион.
Картата на света се намира тук:


3. Пътуване
- Когато отворим менюто на желания регион, ние лесно откриваме и бутона за пътуването до него. Ето и как изглежда самото то:


Във въпросното меню виждаме и съседните регион - в дъното на картинката, които също могат да се окажат полезна връзка към желан регион, виждам също ресурса и т.н.
В менюто строежи принципно излиза и информация за болница или отбранителна система в дадения регион.


И в общи линии, към този етап, това обхваща механиката на пътуването по света на eRevollution.
Разбира се, при наличие на новости и нововъведения, ще се старая да бъде преобновен и наръчника.

Успех на всички в пътешествията!
avatar
Jus7LeTHaL
Admin

Брой мнения : 25
Join date : 23.01.2016
Age : 24
Местожителство : Sofia, Bulgaria

Вижте профила на потребителя http://erevollution-bg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите