С кое какво правим - ОСНОВНО за играта.

Go down

С кое какво правим - ОСНОВНО за играта.

Писане by Jus7LeTHaL on Сря Яну 27, 2016 9:29 am

Здравейте !

В тази тема мисля основно да опиша кое какво е в играта, в какво спомага, и най-вече да дам насоки как най-рационално и успешно да се използва.

Така, нека започнем от основните :

1. Злато - това е основната ценност в играта. Предназначенията на този ресурс са изключително много, затова ще му отделя и малко повече редове, макар да се опитам да не описвам роман.
- Златото се използва за всички видове подобрения и закупувания на компании, както и за подобрението на тренировъчните лагери. Това е изключително ценно за развитието както в икономически, така и във военен план, в общи линии силата те прави ценен в бой и е способ за печелене на доста злато, а компаниите съставляват твоето лично, оттам и национално, държавно и т.н. производство и естествено води до печалби.
- Златото е интернационалната валутна база, тоест - понеже с дадена валута може да се работи само на дадения национален пазар (левове за българския пазар, долари за американския, драхми за гръцкия и т.н.) за хора имащи интерес да работят икономически, златото е методиката да купуват дадена национална валута (през валутният пазар), съответно да купуват с дадени валути злато което да обръщат и прочие. Със злато също така пътувате (0.4 злато за една дестинация към етапа на писането на темата). Златото се ползва и за купуването на пазарни лицензи, което се изисква, ако желаете да продавате стоки на даден пазар (за да купувате не е нужно да имате лиценз, само съответна валута).
- Редовно златото се използва за търгуване на стоки директно чрез дарения (даряване на злато срещу стока) между играчи (възможно е и да не са от една националност), което в играта наричат "търговия на черно". Това се прави именно с цел да се избегнат трудностите по валутните разлики, липсите на пазарни лицензи и избягването на нуждата от дадена валута. ВАЖНО е да отбележа, че ако вие пратите златото пръв примерно, а после не ви пратят стоката, общо взето сте прецакан. Затова е добре в подобни случай да работите с хора, които ако искат да им изпратите първи, да имат с какво да си утвърдят името, или да потърсите информация за даденият търговец в каналите за комуникация, преди да рискувате (особено ако предлага някакви прекомерно изгодни сделки). Крайно препоръчително е също така да не сте келеш и да не мамите хората с това да ги прецаквате по посочената методика. Не бъдете лекета.
- Златото е основен оперативен ресурс и за държавните администрации генерално. С него се пускат войни например и прочие. Безценен е за всяка държава, а самите държави си набавят злато по няколко различни начина, които в най-скоро време се надявам да може да откриете в специално за темата издаден наръчник.

2. Валута (пари) - Валутата (съкращавана в играта най-често като сс /от currency/) е финансовия ресурс, с който се търгува на стоковия пазар, а също така служи за заплатите, които получавате / давате. Всички заплати в компаниите се изплащат посредством валутата на дадената страна, съответно и на пазарите може да се работи само с нея. Всяка нация си има собствена валута (разминавайки се с реалността, тук няма държави с единни валути, както в реалността са примерно еврото). Валута се продава / купува посредством валутния пазар в играта. Обикновено е добре да натрупате малко опит или да откриете добър ментор преди да навлезете в тази сфера на играта, за да се избегнат непредвидени загуби и прочие.

ВАЖНА вметка : Когато отидете в регион на друга държава, или региона в който сте случайно се окаже вече в друга държава (което се случва доста, защото играта е с доста активна военна система), в Главната страница се появява количеството валута, което имате спрямо валутата на държавата, владееща региона. Това не означава, че валутата Ви е била ограбена от армията окупатор или нещо подобно. Валутите Ви са във вас, и се изписват тук :


3. Сила - Силата за мнозина е най-важния показател, защото в общи линии е основен компонент за надграждане на военната ви тежест. Силата е базов компонент в определянето на щетите, като всяко нещо, което увеличава вашите щети, всъщност надгражда базовата стойност, която е самата сила. Всяка точка сила е наистина пълноценна и важна, и общо взето вдигането на тренировъчните центрове, където тя се повишава, е много ценна инвестиция, която на пръв поглед изглежда икономически неизгодна, но гарантирам, че това е може би едно от най-добрите дълготрайни и качествени вложения, което не бива да се пренебрегва. Всеки път при достигането на 250 сила печелите медала Супер Войник, който носи 5 злато. Тоест, при 250 сила печелите медал, при 500 сила отново, при 750 пак и т.н. до безкрай. Тоест повишаването на тренировъчен лагер от първо на второ ниво тренира от 5 на 10 сила, което значи двойно по бързо печелене на медал, и така нататък. Освен това с бойното ви развитие не само подпомагате своята държава в битките, но се борите и за медали от щета, а когато се биете за родната си страна, трупате и медали за Истински патриот, като всеки от тези медали отново е 5 злато.
В общи линии, бих казал, че определено силата е основен компонент и всяко вложение в нея, както и редовното трениране, са нещо, което не е грешка. (А редовното трениране бих определил за напълно задължително, всеки ден)
Завършването на дневните задачи в главната страница също дава 1 сила за деня.

Ето и колко струва всеки тренировъчен лагер, и колко сила дава при ежедневните тренировки :
Тренировъчно поле Q1 - Стартов - 5 сила
Тренировъчно поле Q2 - 20 злато -10 сила
Тренировъчно поле Q3 - 70 злато - 15 сила
Тренировъчно поле Q4 - 170 злато - 20 сила

ВАЖНО ! ! !
Всеки играч под 1000 сила разполага с втори, допълнителен и безплатен тренировъчен лагер, който му дава бонус от 10 сила дневно.
Този лагер отново консумира 10 енергия при трениране, силата от него си влияе изцяло върху медала Супер Войник, и в общи линии е бонус към новите играчи с цел да не изостават от тези с по-дълъг "стаж".


4. Енергия - В общи линии, енергията е лимита на действия, които можете да извършвате към настоящия етап. Тя не е безкрайна, а дори си е доста лимитирана, и е добре особено когато навлезете в процесите на военни действия, да я пестите и съблюдавате, с цел да се ползва в точния момент, за точните действия, и да се ползва рационално.


Максималното количество енергия, което можете да имате, е 500. То може да се увеличи посредством закупуването на къщи (или изграждането им ако имате дадените компании), като според къщата се увеличава и максималния капацитет.

Всеки играч има и даден лимит енергия, който може да възстанови към даден момент. Максималния лимит енергия, който може да се натрупа за възстановяване отново е 500. Той се трупа в сравнително дълъг период на време, като на всеки 6 минути се добавят 10 възможни за възстановяване точки енергия.
Настоящото количество енергия и възможна за възстановяване се вижда тук (задържате мишката върху иконата за възстановяване):ПРИМЕР: Вие имате 420 налична енергия и 500 възможна за възстановяване. Възстановявате 80, до достигане на максималната актуална от 500, и падате на 420 възможна за възстановяване. След 48 минути (80/10 = 8 ; 8*6=48 минути) вие достигате отново до 500 възможна за възстановяване към 500те актуална.
Възможната за възстановяване енергия НЕ СЕ натрупва над 500.
За да стартира процеса на натрупване е нужно да се възстанови енергия от тази, която вече е натрупана.


Другият начин за възстановяване на енергия са енергийните добавки, които печелите при изпълнение на Дневната бойна задача, или които можете да купите със злато от платените опции. Всяка от тях възстановява 100 енергия, която НЕ СЕ приспада от възможните за възстановяване, нито пък може да направи така, че да надвишите допустимия си лимит от 500. Тоест, ако имате 440 енергия и 350 енергия възможна за възстановяване, ползването на енергийна добавка ще ви напълни до 500 актуална енергия ( в случая ще вдигне само 60, другото ще отиде на вятъра), а възможното за възстановяване ще си остане същото - 350.
ВАЖНО : Купуването на енергийни добавки със злато не е препоръчително за играчи в началните етапи. Използвайте тази опция по възможност само ако имате наистина излишно злато (което е малко вероятно да се случи някога), или ако можете да си позволите да вложите реални пари за да си купите такова, ако толкова е нужно или ако просто искате да гръмнете шушоните на някой опонент в дадена битка. (добре ще е да консултирате с лидера на военната ви група дали е наистина толкова важно да гръмнете нечии шушони точно в този бой)

ВАЖНО 2 : Препоръчително е да пазите енергийните добавки за случай на боеве, с цел изненадващо наливане на по-големи щети, когато боя е важен.Всяко действие в играта общо взето струва определено количество енергия. Ето и кое колко струва.
Трениране - 10 енергия
Работа - 10 енергия
Стартиране на процес по производство ЗА ВСЯКА компания /с или без работници в нея/ - 10 енергия
Нанасяне на 1 удар в бой - 10 енергия /важно е да се вметне, че към този етап играта е кодирана, че ако имате 50 налична енергия, нанасянето на удар вкарва директно 5 удара за цената от 50 енергия, освен в случаите, когато енергията е по-малко от 50, или ползвате вид оръжие, от когото нямате поне 5 броя./


Енергия се възстановява чрез консумирането на хранителни продукти (готова храна, тази с картинка на хляб, хранителните суровини не са ядливи). Храната е доста важен и основен продукт, и би било добре винаги да имате налична храна поне за пълно стартиране на производствен процес в компаниите (ако имате 5 компании, имайте поне храна за 50 енергия, или валута да си купите такава). Неразумното ползване на храна и енергия понякога поставя играчи в положението да свършат храната и енергията (и двете до 0), и ако са свършили и парите се стига до ...... просия... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 
Ето и как работят дадените храни :
Храна К1 - 2 енергия/брой
Храна К2 - 4 енергия/брой
Храна К3 - 6 енергия/брой
Храна К4 - 8 енергия/брой
Храна К5 - 10 енергия/брой


В напредналите икономически етапи за хора с повече време и спестовници няма лошо да поогледате стоковия пазар (ако е нужно да си купите) за да видите кой тип храна и продавач ще ви излезе най-изгоден енергийно. cyclops За пример, ако к1 хляба е на цена 0.25 валута, то 10 енергия ще струва 1.25 валута, а ако пазара на хляб к5 е да кажем 1.00 валута, то енергийно става по изгодно да си купувате к5.
Друг ценен момент е, че когато имате лимитиран склад, е по добре да поддържате в резерв по-висок Клас храни, за да имате 1000 енергия съхранявана в 100 складов капацитет (при к5 хляб) отколкото 1000 енергия в 500 складов капацитет (при к1 хляб).5. Опит - Опита определено също е важен основен компонент от играта. Очаквано или не, трупайки опит, вие повишавате игровото си ниво rabbit rabbit rabbit 
Всяко вдигане на ниво към този етап ви носи 1.00 злато, и дотук нямаме информация да носи нещо друго. Опит се трупа всеки път при работене, трениране и бой. При работене, процес на производство и трениране се трупа по 1 опит за всяка компания и за тренировъчния процес. В бой се трупа 1 опит на удар (10 енергия), като при нанасяне на удар с 50 енергия, както е заложено на този етап, печелите и 5 опит съответно. 
Завършването на дневната задача, която имате в Главната страница, също дава 1 опит.

И мисля, че най-основното откъм компонентните на развитие го описах. В други идващи наръчници ще се постарая да има още ценна информация, насоки и ... полза от мен ... Suspect 
Надявам се да съм бил полезен ! Smile
avatar
Jus7LeTHaL
Admin

Брой мнения : 25
Join date : 23.01.2016
Age : 24
Местожителство : Sofia, Bulgaria

Вижте профила на потребителя http://erevollution-bg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите