БОЙНО ПОЛЕ - как протича боя

Go down

БОЙНО ПОЛЕ - как протича боя

Писане by Jus7LeTHaL on Пет Яну 29, 2016 9:47 pm

Здравейте,
Така, с последващото писание ще се опитам да дам по-детайлна представа върху самия начин за протичане на боевете, това кой печели, кой участва и така нататък.
ДЛЪЖЕН СЪМ да отбележа, че точно тази част от играта редовно претърпява изменения (което е добре, защото в противен случай се стига до момент, в който новородените играчи стават почти безполезни спрямо добре развити стари играчи, които стават пък свръх важни). Тоест, в тази тема, ще се старая да я обновявам заедно с всяко нововъведение и ъпдейт, но е крайно вероятно за Вас като читатели това което прочетете днес след месец-два вече да не е актуално.
Подобен ъпдейт, и ъпдейт генерално за която и да е тема, ще се старая да известявам посредством вестника си в играта – BulgariaPatriot.

Към този етап, бойното поле представлява следното :
Една битка е активна и се води в продължение на 24 часа. Бойното поле се отваря веднага след обявяването на атаката.
Видовете битки са два – битка между държави и въстания (въстанията са боеве, при които дадена провинция практически се бунтува срещу текущ ЧУЖД окупатор)

БИТКИ МЕЖДУ ДЪРЖАВИ


В боевете между държави участие могат да вземат :
- Гражданите на всяка от държавите
- Граждани на държавите, с която държава, ПРЯК УЧАСТНИК в боя за региона има подписано и ратифицирано МПП/ПВЗ (МПП = Mutual Protection Pact ; ПВЗ = Пакт за Взаимна Защита). Тези неща се подписват и ратифицират помежду държавните администрации, и тема за тях ще има в друг наръчник.

В подобен тип боеве може да се включи всеки, намиращ се на територията на държава, имаща МПП или участваща в боя. Държавите могат да имат МПП с неопределен брой държави, и всяка от тях и гражданите й, намиращи се в нея, могат да участват.
Играч, който има гражданство към дадена държава, но се намира на територия, която е собственост на държава извън дадения списък МПП не може да вземе директно участие в даден бой. За да може да го направи е нужно да смени региона, в който пребивава, с региона на въпросна държава в списъка на МПП.
Държавите, имащи МПП-та, които дават „право” на участие в дадена битка могат да се видят изредени в списък когато задържите мишката си върху това място, показано тук, в самото бойно поле :


ВЪСТАНИЕ


Въстанието е малко по-различен тип бой от този, описан по горе. Разликата е, че въстанието е регионална борба, и в него МПП-тата практически са невалидни.
Въстание в даден регион може да активира всеки, като въстанието се активира в полза на държавата, която е естествен собственик на региона. Вдигането на въстанието изисква такса от 10 злато, която плаща този, който желае да го стартира. Добре е вдигането на въстание да се съгласува с властите на дадената държава, или поне с военните групи, които могат да вземат участие, с цел да има все пак някаква подготовка, а не да се играе соло.
На страната на въстаниците могат да се бият само играчи, намиращи се в самия регион на въстанието или граждани на съответната държава. Участие по линия на МПП не е валидно.
На страната на окупиращата държава могат да участват само играчи, намиращи се на териториите на дадената окупираща държава.

На този етап, включването в бой-въстание препраща към прозорец, който изрично изисква да посочите на коя страна в боя желаете да се включите. Добре е да обърнете внимание на бутона, който натискате, за да не се окаже, че нанасяте щети в грешната посока на боя.


УЧАСТИЕТО В БОЕВЕТЕ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ МЕТОДИ ДА СИ НАБАВИТЕ ЗЛАТО, ПОСРЕДСТВОМ МЕДАЛИТЕ, СВЪРЗАНИ С БОЙ.

Ето и кои са те :
Герой на съпротиватаМедала се дава на човек, който е стартирал въстание, което е завършило УСПЕШНО. Въстание, което е било победено, не дава въпросния медал на стартиралия го. Тук идва и важния икономически момент, че медала е 5 злато, а таксата да стартирате въстанието е 10 злато. От тази гледна точка, идването на медала по-скоро помага това да избиете вложеното, отколкото да спечелите, но наличието му си е въпрос на слава и удоволствие, особено ако говорим за милата родна страна.

Герой на войната
Медала се дава на участника за дадена страна (един медал за защитниците, един за нападателите/въстанниците), който има най-много нанесени щети в дадената битка. Медала отново е 5 злато. Текущият топ 8 са нанеслите щети играчи можете да следите тук :


Този медал се награждава за играча с най-големи щети, независимо дали той е гражданин на същата държава, на държава с МПП или дори ако играча е враг на държавата, за която е дал най-много щети. Просто на този, с най-голямата щета, без значение чий гражданин е.

Истински патриотТова е може би най-лесния за добиване медал, свързан с войни. Всяка щета, която нанесете за държавата, НА КОЯТО СТЕ АКТУАЛЕН ГРАЖДАНИН, се прибава към общата сума на статистиката, която може да следите тук (където се вижда и щетата, която се иска за следващия медал) :

Ако смените гражданството си по което и да е време, щетите за патриота НЕ СЕ ИЗМЕНЯТ. При сменено гражданство щетите се отчитат спрямо държавата, към която сте гражданин, тоест ако утре се окажете мексиканец примерно, щети за медала вече са нужни да се правят в полза на Мексико.
ВАЖНА добавка е следното : ако смените гражданството си в момент, в който имате 900,000 щета за държава Х, то преди да можете да получавате медали за новата ви държава У, ще е нужно да достигнете и за нея въпросната 900,000 щета, преди да почнете да печелите отново медали.
Ако след това отново решите да се върнете като гражданин на държавата Х, то този проблем го няма, а просто започвате отново стартирайки от направените вече преди това в първоначалното гражданство 900,000 щета.

ВАЖНО :
Редовен фактор е, че доста играчи, намират за нерентабилно да помагат на дадени съюзници, тъй като така щетата, реализирана в боевете, не се зачислява като щета за медала „Истински патриот”. Въпросната тактика обаче има две измерения – да, определено би било далеч по-добре да се прави щета за патриот максимално, тъй като това носи медали, които са основни в развитието на всеки. От гледна точка на държавата, която сте гражданин обаче, това не е точно ползотворно, защото обикновено държавите се групират в 1-2-3 лагера. Въпросните лагери обикновено имат по 10-15 държави членки, и са в пряк сблъсък с останалите такива. Сама държава, дори най-силната, е почти нереално да издържи, камо ли да завладява, във война срещу цял лагер държави. От тази гледна точка е полезно да не бъдем чак толкова впремчени в щетите за медала на патриота, понеже гарантирано един ден и държавата, на която сме гражданин, ще има нужда от съюзно рамо. Тези политики и решения се вземат и ръководят от властите на държавата, и съответно после принципно тръгват като команди по военните групи. Лично аз съветвам участията в битки да се съгласуват в краен случай на несигурност с командирите на военните ви групи.

ВАЖНО 2:
Друг редовен момент е, че доста играчи, с цел развитие, търсят боеве, където щетите са по-слаби, с цел да се състезават в борбата за печеленето на медала Герой на битката. Това не е нещо престъпно, защото в крайна сметка всеки играч има право да търси развитие, тръпка, и преди всичко удоволствие от играта. Обикновено обаче всяка държава си има някакъв регионален/съюзен конфликт, и винаги всяка държава се надява от участието и съдействието на своите граждани в тях.


А сега, каква е механиката на самата битка :
На този етап механиката на боя е доста, доста опростена.
Тя практически е директен сбор от всяка щета, нанесена в полза на двата участника, и съпоставката им една към друга. Държавата, реализирала повече щета, печели.
Боя е дълъг 24 часа.

НАСОКИ:
- Ако сте играч с ограничено време, без много много възможност за активност, би било добре да наливате щетите, които решите да вложите в боя, по всяко време. Винаги оказват влияние накрая.

- Ако сте играч, който има време да изчака или да се включи в даден момент в боя, е добре да запазите максимално много енергия и възможност за щета в правилния момент от боя. Под максимална енергия да се чете или тази, които бихте вложили в боя, или тази, която максимално можете – тоест 500 налична, 500 готова за възстановяване, и всяка възможно енергийна добавка. Обикновено правилния момент е около 5 минути преди края на битката, защото така практически противника доста трудно може да прецени какво го очаква и има ограничено време за реакция. Тази тактика на този етап е масово ползвана.

- Ако сте играч, който би могъл да отдели по-сериозно време, би било полезно, ако желаете да налеете максимално щети, да уравновесите и разпределите моментите за наливане на щети така, че да вложите максимален брой удари в битката.
Пример : можете да сте онлайн в играта и в боя за целия период на сражението, защото сте зарибен, в отпуска, имате достъп от работа, проблеми със съня и т.н., казано на пряко - занимава ви се. Ако можете още в старта на боя да излеете максимално щета, то ще можете да сте отново с регенерирана 1000 енергия след 10 часа. Правите го, след 5 часа зареждате 500, за другите 5 можете да възстановите още 500, и сте пак на 1000. Наливате 400 енергия, за да може преди края на боя да може да сте отново на 1000, и да налеете по горната схема грубо 5 минути преди края на боя всичко, което намирате като възможно. По този начин наистина ще бъдете доста, доста деен и полезен участник в боя.

НО в общи линии нещата зависят предимно от наличното Ви време спрямо играта. Да не забравяме, че преди всичко се играе за забавление, и играта е начин за забавление, а не ангажимент или още повече задължение. И най-вече, че играете с личното си време, и само вие можете да решите как да го използвате, съответно и как да играете, с какви цели и с какви идеи!

Забавлявайте се максимално от всеки момент на играта Ви!

Надявам се да съм бил полезен със статията (и да съм жив и здрав да я обновявам редовно при нововъведения).

Успех!
avatar
Jus7LeTHaL
Admin

Брой мнения : 25
Join date : 23.01.2016
Age : 24
Местожителство : Sofia, Bulgaria

Вижте профила на потребителя http://erevollution-bg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите